Decodare semnal rf 433mhz (receiver)

Aici puteti posta chestii ce apartine in maii ulte categorii. De exemplu ceva ce apartine de smart home facute cu arduino.
Post Reply
ITDOCTOR
Site Admin
Posts: 3
Joined: Wed Oct 30, 2019 4:06 pm
Contact:

Decodare semnal rf 433mhz (receiver)

Post by ITDOCTOR » Thu May 14, 2020 6:20 pm

Salut. In acest tutorial o sa arat cum sa decodati un semnal de la o telecomanda RF si cu el sa contolezi diferite lucruri. Poti inlocuii orice buton cu revenire cu o telecomanda.
Ai nevoie de o teecomanda pe care vei folosii, un arduino orice model sau attyni care e mult mai mic ca dimensiune si ca pini insa nu avem nevoie de prea multi pini, si un receptor de RF pe frecventa pe care functioneaza telecomanda. Eu l-am folosit ca sa pot controla calculatorul su telecomanda. (on/off, reset, sleep, wake-up) deci am folosit o telecomanda cu 4 butoane. La iesire din arduino am conectat 4 optocuploare care vin in locul butoanelor de power si reset, iar alte 2 canale la o placa dintr-o tastatura in locul butoanelor de sleep si wake-ul tot prin optocuplor. In tastaturile de acuma placile sunt foarte mici deci nu ocupa mult loc, iar cablul l-am schimbat sa il pot conecta la usb-ul intern de pe placa de baza, insa pe iesiri poti conecta releu sau orice doresti tu.Eu in schema am pus 4 leduri ca exemplu
Inainte sa incepi trebe sa descarci in arduino RCSWITCH library.
Ca default intrarea din receiver este conectata la pinul 2 .
la inceputul programului vei gasii
int ON = 13;
int RST = 12;
int T1 = 11;
int T2 = 10;
unde le poti modifica iesirile pe care pini sa fie, dupa care in program urmatorul pas e sa schimbi codurile telecomenzii.
if (mySwitch.getReceivedValue() == 12635148) {
digitalWrite(ON, HIGH);
delay(500);
digitalWrite(ON, LOW);
}
Aici in loc de 12635148 si la decodarea tuturor butoanelor va trebuii sa scrii codul bunonului de la telecomanda ta.
Aceste coduri vei putea afla in urmatoru fel.
Dupa ce ai instalat rcswitch la exemple o sa iti apara si selectezi scanarea. Iti va aparea codul sursa automat, si incarci in arduino, dai pe serial monitor si cand apesi un buton iti va afisa codul butonului. Insa in attiny nu functioneaza serial monitor. Acest lucru va trebuii sa faci cu arduino.
Dupa ce ai codurile le inlocuiesti in programul facuta de mine si gata.
Daca vrei sa folosesti 2 telecomenzi pentru acelas lucru va trebuii sa repeti partea de decodare a unui buton unde scrie codul telecomenzii insa de la 2 sau mai multe butoane scanate vei trece acelasi pin de iesire care in acest exemplu e pinul 13 cu numele ON
Eu cu attiny am modificat un sonoff dual fara rf ca sa pot controla si cu telecomanda cu care vreau eu.
Schema de asamblare, codul sursa este atasata intr-un fisier zip.
BAFTA :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests